Efterår er syltetid, og hjemme hos os er chilierne klar til syltning lige nu. Man tager:
600 g mellemstore chili 15 peberkorn 5 laurbærblade 2 spsk. korianderfrø (kan udelades) 5 tsk. salt 6 toppede spsk. strøsukker 1 liter hvidvinseddike eller riseddike
Chilierne skal være absolut friske og må ikke have defekter. Lad gerne stilken sidde på da det ser dekorativt ud i glasset. Snit dem forsigtigt i den ene side fra stilken til toppen og fjern frøene. Hæld kogende vand over chilierne, lad dem ligge i vandet i 5 minutter og hæld så vandet fra; på den måde kommer du af med frøene.
Læg nu dine sorte peberkorn, laurbær, koriander, chili og salt i et stort glas eller anden form for lufttæt beholder. Hæld sukker og vineddike i en gryde og opvarm, indtil sukkeret er helt opløst. Når vandet er varmt uden at være kogende, hældes det i glasset sammen med chilierne. Lad det afkøle og læg så låg på, sæt det i køleskabet og lad det trække i mindst 2 uger før servering.
Fra årstiderne:
SvarSlethttp://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Kategori.aspx?category=season&id=75c1567d-fa40-46ec-9e90-b3778447153b
Sikke da blærede indlæg med links og alting.
SvarSletMine livretter er æbleflæsk, æblekage og æbleskiver...
Syltede chili
SvarSletEfterår er syltetid, og hjemme hos os er chilierne klar til syltning lige nu. Man tager:
600 g mellemstore chili
15 peberkorn
5 laurbærblade
2 spsk. korianderfrø (kan udelades)
5 tsk. salt
6 toppede spsk. strøsukker
1 liter hvidvinseddike eller riseddike
Chilierne skal være absolut friske og må ikke have defekter. Lad gerne stilken sidde på da det ser dekorativt ud i glasset.
Snit dem forsigtigt i den ene side fra stilken til toppen og fjern frøene.
Hæld kogende vand over chilierne, lad dem ligge i vandet i 5 minutter og hæld så vandet fra; på den måde kommer du af med frøene.
Læg nu dine sorte peberkorn, laurbær, koriander, chili og salt i et stort glas eller anden form for lufttæt beholder.
Hæld sukker og vineddike i en gryde og opvarm, indtil sukkeret er helt opløst.
Når vandet er varmt uden at være kogende, hældes det i glasset sammen med chilierne.
Lad det afkøle og læg så låg på, sæt det i køleskabet og lad det trække i mindst 2 uger før servering.